Allmänt om sveganism

Vad är Svegan?

2016-07-19 14:20 #0 av: Taxelina1

 Fick en länk via fb. Rätt intressant.

http://sandra.allers.se/vad-ar-en-svegan/

Anmäl
2017-03-25 13:47 #1 av: Helena89

Men vad irriterad jag blir när jag läser hennes svar. Hon verkar inte riktigt förstå att frysen är ypperlig. Men att toppa tårtan med färska hallon innebär import. Att toppa tårtan med svenska frysta hallon går utmärkt (fast då bör man ju ha plockat dom själv och förvarat i frysen). Att ha broccoli på vintern går också utmärkt. Frysen är fantastisk och hjälper oss att förvara en hel del fina saker året om. Men en del saker går inte att förvara i frys, så som gurka tex. 

Jag reagerar också på att hon skriver att hon inte kan ha rotfrukter till allt. Nä men alltså matvete och pasta går utmärkt att laga även på vintern. Liksom det faktiskt finns massor med olika sorters rotfrukter så man kan göra många olika saker med det. Och det är väl det vi behöver lyfta och lära oss, och få in ännu mera tips om. Visst förstår jag att allt inte måste vara sveganskt hela tiden, ibland kan det vara kul med något utländskt också och det kan vara okej tycker jag. Särskilt om man i övrigt håller sig till svensk mat och lagar mat efter säsong. Jag tycker inte att det borde vara så jäkla svårt. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.