Kryddig äppelchutney
En chutney med drag i. Vill man ha en riktig eldsvåda kan man tillsätta chili eller liknande om man så önskar.
Ingredienser:
1 msk hackad färsk ingefära
1 msk hackad färsk vitlök
2 dl hackad svensk röd paprika
1 dl hackad gul lök
2 dl svensk vitvinsvinäger
0.5 msk salt
1 tsk svartpeppar
1.5 tsk spiskummin
2 dl svenskt socker
5 dl hackade svenska äpplen
- Blanda allt utom äpplena i en kastrull och låt sjuda medan du skalar samt hackar äpplena. Tillsätt äpplena, rör om och låt sjuda med lock i ca 30 min tills det tjocknat och ingredienserna är färdigkokta. Rör om då och då. Pytsa över i väl rengjorda och upphettade burkar. Sätt på locket ordentligt och vänd dom upp och ner så den heta chutneyn täcker locket. Förvara i kylskåp.
*
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Blanda allt utom äpplena i en kastrull och låt sjuda medan du skalar samt hackar äpplena. Tillsätt äpplena, rör om och låt sjuda med lock i ca 30 min tills det tjocknat och ingredienserna är färdigkokta. Rör om då och då. Pytsa över i väl rengjorda och upphettade burkar. Sätt på locket ordentligt och vänd dom upp och ner så den heta chutneyn täcker locket. Förvara i kylskåp.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Låter riktigt gott, och perfekt gå-bort present.