Krämig kålpudding
En krämigare variant av den klassiska kålpuddingen
600 gram strimlad vitkål
0.5 st strimlad purjolök
1 st strimlad gul lök
1 st tärnat smakrikt äpple
1 msk smör
1 msk socker
1 st köttbuljongtärning
3 st brödskivor
2 dl grädde
200 gram köttfärs
salt
svartpeppar
Ingredienserna ska givetvis komma ifrån Sverige. Ja, förutom pepparn då.
Bryn lök, äpple, purjolök och vitkål i smöret. Strö på socker och smula i buljongtärningen. Svetta klart och låt svalna något.
Blötlägg brödet i grädden, mosa och blanda i fräset samt köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut röran i en form och gratinera i 200 grader i ca 30 minuter.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Mmm mums!