Allmänt om sveganism

Varför ska man äta sveganskt?

2015-12-11 20:11 #0 av: VildaVittra

Det finns många skäl till att äta sveganskt. Ett är att vi lever i en orolig tid där krig mycket väl kan bryta ut i Europa och med tanke på att vi bara producerar 50 % av vår mat av idag, så skulle vi ligga risigt till om transporterna stoppas till vårt land. Genom att äta svenskt stödjer vi svenskt jordbruk som då kan växa och producera mer. 

I Sverige använder vi även mycket mindre mediciner under produktionen av animalier samt så har vi ganska så strikta lagar som rör djuren. Så av djurskyddsskäl bör man äta svenskt. 

Onödiga transporter av mat runt jordklotet är även det ett skäl, det är ju bättre att äta det som redan finns här. 

Låter sveganism som något för dig? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-11 22:17 #1 av: [TanatosNyx]

För mig är det en självklarhet.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-12-11 23:06 #2 av: JohannaN

samma här.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-12-14 20:24 #3 av: liljegren

Vi producerar själva livsmedel och att INTE stötta andra i samma bransch känns som hyckleri när vi själva promotar vårat kött/garn. Och som ovan nämnt, bara att kolla på antibiotika användningen samt hur djuren hålls.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.